Det framtida biobaserade samhället

Igår deltog vi på seminariet ”Det framtida biobaserade samhället” i Katrineholm. Arrangörer för dagen var Länsstyrelsen Södermanland, LRF, Biogas Öst, Energikontoret Mälardalen.

En mycket intressant dag där konkreta kalkyler på solcellsanläggningar med Solkompaniet och biogasanläggningar visades. Men även hur ett lantbruksföretag, Energifabriken, nu är helt fossilfria genom att använda sina egna grödor, raps, till drivmedel. Vill du bli fossilfri som lantbrukare eller åkeriföretagare kontakta Energifabriken och få ett kostnadsförslag. Tydligen blir det inte dyrare än att använda fossil diesel.

Intresset för biokol var stort bland deltagarna och många kontakter knöts. Jätteroligt att intresset för biokol växer även inom lantbruket där hela systemet med hantering av biomassa, energiproduktion och biokolet ryms inom gården.

/Mattias Gustafsson