Branschföreningen Biokol Sverige på plats i Almedalen

På onsdagen besökte BBS Almedalen för att informera om biokol och den nystartade föreningens verksamhet.

Några vi samtalade med var Carl Schlyter (MP), Anna-Karin Hatt (C), Kew Nordqvist (MP) och Britt Sahleström (Återvinningsindustrierna). Intresset från dessa nämnda och många fler vi mötte var stort och gav positiva reaktioner gällande biokol.

Mattias och Anna-karin HattAnna-Karin Hatt efterfrågade vilka konkreta politiska beslut som skulle kunna gynna biokolsbranschen. Kew Nordqvist, som före detta lantbrukare, diskuterade möjligheterna för Sveriges lantbrukare att starta biokolsproduktion och såg det som en mycket intressant applikation.

Under dagen besöktes flera seminarium och debatter som visade ett tydligt fokus på att minska koldioxidutsläppen. Detta är ju såklart positivt men vad som saknades var lösningar som minskar koldioxidhalten i atmosfären.

Som helhet var besöket givande och inspirerande för vårt fortsatta arbete inom föreningen och möjliPernilla och socialdemokratgheter inför nästa år i Almedalen.

Dagen avrundade med testkörning av Teslas 100% eldrivna bil Model S.

//Pernilla Larsson & Mattias Gustafsson

Tesla Model S