Om Branschföreningen Biokol Sverige

Branschföreningen Biokol Sverige bildades våren 2014 för att utgöra ett informations- och kommunikationsforum om biokol för alla.

Kunskapen om och användningen av biokol växer i stora delar av världen. I Sverige har biokol än så länge endast varit känt i små men entusiastiska kretsar. För att koppla ihop dessa entusiaster och dessutom samarbeta för att sprida informationen till fler startade vi Branschföreningen Biokol Sverige.

Just nu arbetar vi med det administrativa däribland att fylla denna hemsida med information. Du är varmt välkommen att kontakta oss för frågor kring föreningen och biokol.

Ta dig en härlig dag!

Mattias Gustafsson

Ordförande Branschföreningen Biokol Sverige

 

4 thoughts on “Om Branschföreningen Biokol Sverige

 1. Hej,
  jag undrar var man kan köpa biokol? Jag har letat efter Rölundas påsar, men inte hittat det någonstans.
  Jag bor i Nyköping.
  Mvh, Jenny

 2. Kan man använda iden storskaligt som en del av skogsbruk och därigenom aktivt dra ned kol från atmosfären i backen? Det är långsiktiga tankar, men en möjlighet att få ett pilotprojekt är att knoppa av från en befintlig verksamhet som denna. Finns någon från Skogsbruket som är med i föreningen för att exploatera denna möjlighet? Redan er hemsida kan vara en viktig kanal att sprida relevant information.
  Något omkring mitt spånande omkring om skogen möjliga roll här:
  http://downto.dagli.se/?p=147

  • Hej Dag,
   tack för din fråga och för att du delade med dig av dina intressanta tankar kring inlåsning av kol! När det gäller biokolproduktion inom skogsbruket och storskaligt låsa ner kol i marken och därmed förlänga kolcykeln så är det absolut möjligt. En ingång till att skogsbruket ska börja använda biokol är att titta på hur det växer i kolbottnar och en annan är att börja testa med biokol i plantskolorna. Det finns även energibolag som tittar på detta med klimatpositiv energiproduktion.
   Tyvärr har vi inte någon med i föreningen från skogsbruket idag men vi hoppas naturligtvis på att de får upp ögonen för biokol och för vår branschförening.

   Fler frågor och funderingar är varmt välkomna.
   Hälsningar,
   Mattias

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *